Om SYNFÄLT FRAMÅT!

Vi gör SYNFÄLT FRAMÅT!  där vi varje tisdag släpper en ny intervju med någon politiker eller någon som kan mycket om politiska och samhällsrelaterade frågor.

Vi, Kristoffer Appelquist och Tobias Wahlqvist, är initiativtagare och podden är vår egen, men enskilda avsnitt kan vara sponsrade av olika aktörer. Sponsorerna påverkar inte innehållet om vi inte tydligt redogör för detta. Den som vill veta mer om sponsringen kan ringa Tobias på +46704804984.

Illustrationen av oss är gjord av Per Demervall.

12 reaktioner på ”Om SYNFÄLT FRAMÅT!”

 1. Helt fantastisk podcast. Fått mig för första gången att faktiskt lyssna på vad politiker har att säga.

 2. Bland de bästa jag hört på länge – Tack(!) för att ni tar er tiden till att göra denna podd! Kan man inte som privatperson få göra en liten sponsring bara för att ni gör ett sådant jäklasuperduperbra jobb?

 3. Hej! Fantastisk pod, så välbehövligt med politiker som hejdas prata halvsanningar! Jag har aldrig hört politiker prata om sin ideologi på det här sättet. Way to go!
  Ett förslag; jag förstår att EP-kandidater och riksdagskandidater är mest samhälleligt intressanta, men jag skulle önska några intervjuer med landstingskandidater också! Jag upplever det nämligen så att det är få som verkligen har koll på sjukvården och trafikfrågor. De flesta klagar på just dessa institutioner jämt, men det finns få konkreta förslag på förbättringar. Att därmed få höra några landstingskandidater prata om sin politik och ideologi tror jag därför har högt folkbildande värde. Förstår ju att det är lite mer lokalt, men frågorna är ändå nationella.
  Två jag skulle tycka var intressanta att lyssna på är Tara Twana och Cecilia Elving.
  Keep up the good work!

 4. Jytte Guteland svarar inte på en enda fråga förrutom om EU importerar mer än 6 ton grodlår. Hon svarar fel…

 5. Hej! Jag kan väl inte vara den första som ser det komiska i det fotot ni tagit för att promota er podcast i DN, med tanke på det namn ni valt på podcasten?
  Är det ironiskt så skrattar jag med er. Annars har jag en hel burk med skämt som jag väldigt gärna vill öppna.

  1. kör på med skämt isf.

   Vi hade gärna valt illustrationen på oss, men kockarna på DN tycker tydligen inte det.

   1. Ok! Tycker burken känns tråkig att öppna med tanke på ditt svar. Bilden är kul och talar för sig själv. Jag kanske också skulle ta och faktiskt lyssna på några av era avsnitt. Som pinsamt oinsatt i politik kanske du vill tipsa mig om något avsnitt som är bra att börja med?

 6. Hej!
  Detta skulle jag vilja vara med på och tala Kriminalvårdspolitik och Socialt förebyggande arbete 😉
  Peter Söderlund
  Riksdagskandidat (21) Miljöpartiet de Gröna Stockholmsregionen

 7. Har lyssnat på er de senaste månaderna och tycker upplägget är utmärkt: att folk får chansen att berätta och förjdjupa sig i vad de tycker. Fortsätt så!

  Otroligt tröttande när journalisten kommer med ständiga pekpinnar, som bara behövs om man anser att de som lyssnar saknar förmåga att tänka själva. Att vissa blir upprörda när ni intervjuar ”högerspöken” är knappast något förvånande.

  Därför tycker jag kritiken som Henrik J kom med, faller platt. Er kritik mot IRM är dock giltig. Jag har lyssnat på dem snart ett år och det är mer regel än undantag grabbflabb och hånande mot de som de ogillar.

 8. Hejsan,
  Bra podd om kärnkraft! Vore lämlipligt att informera allmänheten om skillnad mellen en instabil grafitmoderad reaktor kontra våra vattenmodarerade. Varför blev inte Harrisburg ett chernobyl? Förtydliga vad som hände i Fukushima kanske. Berätta att vi inte får forska om kärnkraft i Sverige. Puss och kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *