Tobias

Hej Tobias. Vem är du?

— Jag är ganska egensinnig och bland annat därför har jag sedan 2001 varit egenföretagare. Jag gillar att lära mig saker och gillar att göra saker. Jag tänker mycket och har ofta annorlunda idéer. Jag bejakar det där, för bland många tokiga idéer kommer det också bra idéer då och då.

Jag jobbar med kommunikationsprojekt för kunders räkning, men jag gör en del grejer själv också.

Varför ville du göra den här podden?

— När det gäller partipolitik ser jag mycket pajkastning, men det som stör mig mest är kanske det okritiska hyllandet av sin egen ledare. Politiken blir bättre om man vågar utmana sina idéer, men ofta liknar politiken det supporterskap man kan se inom sporten. Idéer borde alltid vara större än partipolitiken. Genom denna podd kan jag vara med och bidra till att idéerna får större plats.

Varför gör du podden med Kristoffer?

— Han är grymt smart och sköter intervjuandet väldigt bra. Vi delar ambitionen att försöka göra politiken lite smartare och lite trevligare. Vi har väldigt roligt när vi reder ut tingens tillstånd.

Har du politisk bakgrund?

— Ja, på sätt och vis. Dels har jag jobbat nära politiken och dels har jag varit medlem i två partier. Framförallt har jag varit politiskt intresserad sedan 90-talet.

När det är dags att rösta, vad är du ute efter då?

— Eftersom det finns bra och dåliga personer i alla partier känns det viktigt att välja rätt person snarare än rätt parti. Jag uppskattar den som är kunnig och som vågar ha egna idéer trots att de kanske inte för tillfället är så populära. Jag uppskattar dem som har tydliga principer och följer dem. Då vet man vad man får.

Jag bad dig ta med en bok, vilken har du valt?

— Torbjörn Nilssons De omänskligaDen handlar om hur vidrig politiken kan vara och om hur man göder demonisering av politiska motståndare. Boken var direkt omskakande och jag tycker att alla som vill engagera sig politiskt borde läsa den.

2 reaktioner på ”Tobias”

  1. Läste nyligen de omänskliga https://www.adlibris.com/se/bok/de-omanskliga-berattelser-om-politik-9789185849277

    Håller med om att den var direkt omskakande. Håller absolut med att det känns viktigare med person än parti inför årets röster i valen. Lyssnar därför varje tisdag med spänning. Och kommer så fortsätta så länge det håller på. Bra initiativ, härlig form, inte så stelt och granskande utan mer livligt och underhållande.

  2. Jag gillar verkligen er podcast: betoningen på idéer och någon sorts hederlighet men främst avsaknaden av det urtrista privatekonomiska perspektiv på politik som gör att jag har så svårt för att numera lyssna på politisk debatt (”Vad betyder det här för DIN plånbok?”). Med beröm godkänt till er båda alltså…

    En detalj: jag upptäckte er sent, sedan ni gjort ett gäng avsnitt och laddade ner allt ni gjort, lyssnade på de avsnitten och har dem kvar i mp3-spelaren (Jo, jag vill kunna lyssna igen!). Nya avsnitt kommer sen in huller om buller i listningen. Om ni lägger till taggar för album (”Synfält framåt”) och spår (=programnummer) så navigerar man lättare . Petitesser…

    mvh

    Lars Axelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *