36 reaktioner på ”46. Gustav Kasselstrand”

 1. Nästan alla argument Kristoffer kom med baserades ju på hans känslor och hans personliga upplevelser, Ledsen men det ger han inte mer rätt bara för att x person är trevlig eller att x ställe är farligt att vara på, Riktigt roligt att höra en svensk politiker som inte låter sig styras av personen han blir intervjuad utav! Precis vad vi behöver, Någon som argumenterar bra men samtidigt lyckas vara underhållande.

  1. Kan inte annat än att hålla med. Rationellt tänkande är verkar tyvärr vara svårt.

 2. Verkligen helt fenomenal insats av Gustav! Otroligt bra och intressant debatt som jag hoppas många kommer lyssna på.
  Heja AFS!

 3. Känns som om utfrågarna mest ägnar sin tid åt att berätta vad de tycker och virtue signalera.

  Känns så där att lyssna på folk med en ganska begränsad livserfarenhet avbryta ett intressant resonemang med att om och om igen berätta om sig själva.

   1. Nu ber jag om ursäkt då jag svarar för Magnus men även jag anser att ni agerar otroligt oprofessionellt. Ni avbryter Gustav konstant samt argumenterar med egna subjektiva händelser som inte är relevanta i sådana här diskussioner. När Gustav presenterar att det invandrares överrepresentation samt att all forskning visar att invandring är en ekonomisk katastrof för Sverige så argumenterar ni för ”jag tycker inte så/det är din åsikt/jag har en annan åsikt”.

     1. Ärligt talat så var det underhållande att det blev tjafs speciellt när det är en partiledare ni snackar med för då vet man vad man kan förvänta sig för något i debatter han kommer att ha i framtiden.

    1. Även oerhört tragiskt när en av utfrågarna(Skalle-Per) säger
     att Sverige som nation med kultur och historia inte är så viktigt utan han är världsmedborgare, ja helt enkelt en globalist som uppenbarligen skiter fullständigt i Sverige. En konsument som alla andra som inte bryr sig om sitt eget land.
     Allting dessa två utfrågare sa gick ut på att bagatellisera nuvarande negativa utveckling i Sverige som varit extrem de senaste 10 åren. Ingen bildning, historielöst och rent av korkat.
     Sverige är på väg rakt ner i skiten och dessa två står och spelar på läppen. Det är ju så tragiskt på så många plan.

   2. Ni ville prata mer om era egna åsikter än att lyssna på Kasselstrands argument. Skippa gästen och ”intervjun” då och podda bara rakt av, där ni sitter och postar era åsikter rakt av.

 4. Riktigt bra insats av Gustav, den mannen går från klarhet till klarhet! Däremot tycker jag att ni som värdar borde vara mer pålästa om ni skall försöka bryta in stup i kvarten. Jag tror i stort sett bara att jag hörde en massa substanslösa känsloargument.

 5. Intressant intervju och kul att ni ville bjuda in Gustav trots att ni tycker olika 🙂 De vita rymdimperiet här kommer vi! ?

 6. Roligaste skämten:

  -Sverige måste ha invandring eftersom: Flygplan.

  -Jag är inte PK, röstar faktiskt på Centerpartiet.

  Kristoffer Appelqvist, Komiker

 7. Jag får se om det blir MED, SD eller AFS på valdagen. Bra intervju med intressanta infallsvinklar. Intervjuerna är emot nationalstaten Sverige och det är en legitim åsikt. Gustav står upp och kämpar för nationalstaten vilket är varje svensks plikt.

  1. MED borde inte vara något alternativ om du är Nationalist, Jag förstår besvikna borgare som väljer dom men inte nationalister.

 8. Ja vad ska man säga att komma med argument som att du kan ju flyga till Asien på semester och återvända efter 2 veckor så varför kan inte människor få komma till Sverige och stanna här håller ju inte någonstans, enbart löjeväckande och ogenomtänkt.

  90% av gruppvåldtäkterna i Sverige begås av utomeuropeiska invandrare(period 2012-2017), 25% av de utomeuropeiska invandrarna som begår gruppvåldtäkter är afghaner.
  Därför så är afghaner en extrem högriskgrupp och ska inte vara välkomna i Sverige även om ”orphan-Annie from hell” tycker detta.

  Dagens asgarv, ”jag känner Özz Nujen han är en jättebra människa en av de bästa jag känner”. Ja just det och där blev Bagdad-Bob av med sitt jobb.
  Frågan är ju vad känner man för människor då om Özz är så himla vettig, varför sitta och täcka upp för den lilla hycklaren.
  Özz är etnonationalist och kurd, han drömmer om ett Kurdistan som inte kommer att existera under hans livstid om ens någonsin. Dock så hatar Özz svenska nationalister och har gjort karriär på att prata om hur hårig han är och hur patetiska svenskar är, det värsta är att Özz har aldrig varit rolig.
  Özz har varit en reklampelare för invandring och har försökt att hjärntvätta den vanlige svensken att se ner på sig själv.

  Nu är Özz arg för han syster är asyladvokat och svågern och fadern driver flyktingboende. De lever på invandringsindustrin idag och deras ofrivilliga sponsring av Sveriges värsta terrordåd genom tiderna är inte bra för affärerna. Özz är så arg att han skyller allting på Janne Josefsson och lägger själv ut en video på youtube där Özz framstår som en idiot, respektlös galning och psykopat.
  Men han är ju en jättebra kille eller?
  Özz är en opportunist som visade sitt sanna jag i intervjun med Janne Josefsson, en riktig skitstövel trots allt.
  Soran Ismail en annan framgångssaga, har gjort karriär på att rasistförklara svenskar och varit mer PK än alla andra. Han är en simpel våldtäktsman. Så vad var så himla bra med massinvandring och mångkultur egentligen? Tydligen dålig humor och våldtäkter.

  Ni låter ju som två 15-åringar som försöker diskutera politik och kör personliga anekdoter hela tiden samt givetvis känsloargument som men det är ju synd om dem.
  Det är inte en seriös intervju att sitta och köra känsloargument.

  Man får ju känslan av ni är med i någon sekt, ni är ju inte med på banan för fem öre.

  1. Håller med i din analys till 100%. Tilläggas kan att programledarna inte kan någonting om vad självförsörjning innebär. Det kan man inte förvänta när åtminstone en av dem bor 80 meter från Södermalmsgränsen. Undrar om han har bilförsäkring och hemförsäkring? Herregud vilka fåntrattar. Stolt över att få höra att i Finland betraktas svenskarna som fjolliga. Fy fan vilket stolpskott!

 9. Kul avsnitt!

  Blir självklart AfS i valet. Att ersätta svenskarna med folk från tredje världen är inte önskvärt.

  ”Jag är höger, röstar på Centern” – avsnittets guldkorn!

 10. Blev lite imponerad av Kasselstrand även om jag inte delar dennes ideologi eller fantasikalkyl. Men killen kan tala begripligt och argumentera för sina åsikter.
  Känns lite som Kristoffer och Tobias har svårare i sin roll när det inte handlar om att gnälla på staten och ta märkliga exempel ur livet som skall påvisa att individualism gör Världen bättre.

  1-0 till Kasselstrand.

 11. Det är intressant att lyssna på Kasselstrand.

  -Jag uppfattade en viss rotlöshet bland poddarna.

  Förr i världen så var människor en naturlig del utav sin omgivning. De var ingenting separat utanför sin familj och familjen var ingenting separat utanför samhället. Alla älskade sitt land och sitt folk.

  Idag så är svensken utan identitet eller rötter. Det viktiga är att man lämnar ”hålan” bakom sig och blir någon, men vad ska någon som tror att den inte är någonstans ifrån bli till?

  En maskros separerar aldrig ifrån jorden som när den. Vi behöver också vara rotade, för utan respekt för vårt ursprung så överlever vi inte. Det gäller även samhället i stort. Vi behöver återinföra den nationella, svenska identiteten igen.

  Genom att observera den naturliga ordningen och leva efter den så kan våra samhällen frodas under en mycket lång tid. Just nu så förfaller allting omvälvande snabbt. AfS är en fantastisk utveckling som jag välkomnar. Stolt medlem!

  1. Att vara svensk är inget statiskt. Förr länge sedan var vi götar och svear som dödade varandra. Nu är vi ett land i världen med global handel och goda relationer med nästan alla. Vi har blivit (svin)rika och berikade av vår omvärld framförallt sedan slutet på 1800-talet. Det har varit en stark del av den svenska identiteten och ”den naturliga ordningen” under hela 1900-talet. Om man tycker det är dåligt så är det ok, men bara för att jag tycker om att vi är en aktiv aktör i världen gör det mig inte mindre svensk än du. Du tycker som du gör och jag tycker som jag gör. Det är ok. Men du har ingen rätt att avgöra vad som är svenskt eller vad som är rotlöst. Bara för att jag inte bygger samma rötter som du så har jag naturligtvis också rötter.

   Jag lämnade inte en ”håla” pga fåfänga ambitioner. Jag lämnade för att jag tyckte det fanns något likt vad som nu kallas PK-maffian av vissa. Man fick inte tycka vad man ville. Det pekades finger på sånt de tyckte var ”konstigt” eller stred mot konformismen. Om man inte gillade den kulturen var det bara att dra vilket väldigt många gjorde. Jag kände mig inte särskilt drabbad av den kulturen personligen men det kändes tråkigt och inskränkt. Jag vill umgås med människor som är tillåtande och som vågar tänka fritt utan att det provocerar nån. Jag är nog olik många av de som valde att bo kvar, men trots detta är vi svenskar. Jag är inte bättre än dem och de är inte bättre än mig. Vi bara gillar olika. Vi bor i samma land men det betyder inte att vi har särskilt mycket gemensamt. Av det skälet tror jag inte på att försöka bygga ett ”Sverige som håller ihop” eftersom det betyder helt olika saker för olika människor.

   Förr kanske vi ”höll ihop” mer, men då hade vi inget val heller. Vi hade inte råd att resa, vi hade dåliga möjligheter att välja jobb, vi tvingades ut i krig (knappast särskilt frivilligt) och vi hade massa regler som begränsade. Nu är vi fria att välja och då väljer vi olika.

   1. Hej Tobias, kul att du interagerar med oss som kommenterar.

    Vi bombarderas dagligen med idéer om lika värden och jämlikhet, men det finns bättre och sämre sätt att leva på och det är därför som det är betydelsefullt att diskutera, t.ex. att diskutera politik.

    Vi väljer de beslut som är bäst för oss. Om alla partier och åsikter vore jämlika så skulle det ju inte spela någon roll vad man röstar eller gör. Jag tycker verkligen inte att åsikter är jämlika därför att människor är utav olika kvalitet och i olika skeden i livet, därför kan jag kämpa för mitt eget och det allmänna bästa.

    Ett land kan således utvecklas eller avvecklas för att förfalla. Sverige är ett land som faller. Högkulturen är borta och Sverige brinner.

    Det största problemet idag är invandringen. Den beror på idén att alla människor är lika och jämlika och att det således inte spelar någon roll vilka som bor i Sverige.

    Det är onaturligt. Vi måste följa naturens exempel, inte Marxisternas exempel. Människor trivs bäst med sina egna och man kan inte blanda dem hur som helst.

    Det är inte bara svenskar som är rotlösa. De som kommer hit känner givetvis att de inte passar in och saknar sitt hem. De har inga rötter här och de har ingen respekt för oss, vårt land eller vår nation. Sedan bildar de parallella samhällen med sin egen kultur. Sedan uppstår det konflikter kulturerna och folken emellan. Det blir aldrig bra.

    Vissa i Sverige, ’PK’, har en uppblåst självbild. De tror att vi är det bästa utav länder att leva i, sedan så missionerar de i världen för att sprida det till andra. Om man redan tror att man är bättre än andra så försöker man inte längre att utvecklas, utan att lära andra att leva som en själv.

    Vi har antagit jämlikheten som vår ledande stjärna. Således har vi inte längre ett mål för Sverige eller oss själva att utvecklas och frodas. Därför förfaller vi. Vi måste återigen sikta mot stjärnorna och på så vis inse att vi själva inte redan är några lysande stjärnor, ett föredöme, för andra.

    Det står illa till i Sverige. Det enda sättet att reparera skadan är att organisera en återvandring och att tala ärligt och öppet om situationen i Sverige. Vi behöver återinföra en sund mentalitet i Sverige där människor tänker självständigt och gör egna observationer. Det pågår redan en folklig revolution där folket har börjat genomskåda kulturmarxistiska idéer om jämställdhet.

    Tack för att du läser och överväger min kommentar.

    1. Jag diskuterar gärna och till skillnad mot en hel del av kommentarerna ovan så är din kommentar inte oförskämd. 🙂

     ”Sverige är ett land som faller.”
     ”Sverige brinner.”
     ”Det står illa till i Sverige. ”

     Du får gärna förklara vad detta betyder. Jag antar att du upplever detta men jag har svårt att förstå vad du grundar det på. Jag ser problem som behöver lösas men du använder väldigt starka ord. Du måste se helt andra saker och jag har väldigt svårt att förstå det.

     Att du uttrycker dig om PK och hur de är tycker jag du ska sluta med. Det du beskriver var nog vanligare på Palmes tid. Ni (om jag får generalisera) kallar ju alla som inte tycker som er för PK men jag har inte åsikter för att posera med. Det kan ju vara så att jag tycker som jag tycker ändå?

     Att posera med ”fina” åsikter gör mig äcklad. Vi tycker kanske samma sak där.

     1. Det här blir antagligen min sista kommentar i tråden men jag återkommer gärna till synfältframåt inför valet och i framtiden.

      För att förklarar de målande orden om Sverige så är det lämpligt att börja med skillnaden mellan hierarkier och det som kallas för kulturmarxism.

      Människan erkänner på något plan rätt och fel, gott och ont, bra eller dåligt osv. och alla som någonsin haft ont i magen kan intyga vad motsatsen till ’bra’ är…

      Det är normalt att vi strävar efter bästa möjliga resultat. På så vis utvecklas vi, samhället och kulturen. Kulturmarxister söker förstöra dig, samhället och kulturen genom att platta ut alla skillnader. När vi inte längre strävar uppåt efter kvalitet, skönhet eller sanning och allt det som är värt att sträva efter så har vi redan förlorat det.

      Det finns inget vad kvalitet heter i en jämställd värld och faktum är att samhället döms till döden i samma stund som ”allas lika värde”, och allt det där, blir allmänt accepterat. Vad är meningen med att ha karaktär och att vara en kvalitetsmänniska när alla är lika mycket värda? ’Noblesse oblige’ har ersatts med tron att alla redan är viktiga.

      Varför studera när du inte vinner respekt eller fördelar med dina resultat?, eller när kraven på utbildningar sänks för att alla ska kunna komma in på utbildningen?, eller när de som saknar utbildning kan leva på bidrag som utbildade skattebetalare står för?
      Var finns incitamenten? Det är inte konstigt att skolan står i förfall – även om det finns fler skäl till det.

      Individen är alltid utsatt för skadliga influenser utifrån som säger den att ”du är bra som du är så du behöver inte arbeta för något.”

      Det här förklarar ”det står illa till i Sverige” samt ”Sverige förfaller”. När det inte längre erkänns några vertikala plan, några stjärnor att sikta mot förutom för i sporten, så blir vi först mediokra för att sedan försvinna helt. Det enda som vi är bra på idag är ishockey!

      ”Sverige brinner” betyder ungefär att det sker nya skottlossningar och granatattacker varje dag. De beror direkt på invandringen. Inga planer på att integrera invandrare, som kunde fungera för individen, kommer att fungera på två miljoner invandrare. (Plus eller minus.) Det fungerar aldrig på grupper med människor, eftersom att de dras till de som de känner tillhörighet med.

      Om du vill veta mer om tillståndet i Sverige så rapporterar polisen om det under aktuella nyheter.

      PK är ett vedertaget begrepp. Donald Trump använder det ofta, människor i allmänhet använder det.

      Det är alla de som repeterar åsikter som de har blivit matade med. Och det handlar främst om diverse kulturmarxistiska idéer men även om ’skräckämnen’:

      Du är PK om du får panik när någon ifrågasätter koldioxidens effekter på klimatet. Faktum är att koldioxiden i atmosfären ligger på 0,04%. Bara fyra tiotusendelar utav den består utav CO2 och det är ett typexempel på en skräckfråga som ingen kan röra vid därför att rädslan styr. Därför behöver vi stå på oss och inte låta de rädda styra debatten. Rysshetsen är en annan fullkomligt fobisk och kontraproduktiv fråga.

      Rent förenklat så är all politik sedan franska revolutionen politiskt korrekt kulturmarxism. Det är givetvis min personliga insikt och inte någonting som delas utav allmänheten. Åtminstone inte i Sverige men det ryms under den politiska vågen som kallats ’dark enlightenment’.

      Kanske så utvecklade jag det här för mycket men jag hoppas att det förmedlar, mer eller mindre, den större bild som jag försökte att förmedla.

      -AfS!

 12. ”I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”

  Jag tycker detta citat är rimligt. Jag söker inte jämlikhet. Att utveckla sitt ”content of character” bör uppmuntras. Om en utlänning är arbetsam och sköter sig är det mer värt än en infödd som tror sig ha rättigheter utan att anstränga sig för dem.

  Om Sverige brinner eller inte verkar vara ganska subjektivt. Jämför vi med Sverige förr i tiden har nästan allt blivit bättre. Att vissa saker fungerar dåligt kan alla vara överens om men att kalla det att Sverige brinner har jag fortfarande svårt att förstå.

  Jag tycker man gränsar till idiot om man anser att global uppvärmning är ett stort problem om man inte läst på själv. Bara för att många säger en sak så betyder det inte att det är sant. Jag tror global uppvärmning är ett problem, men framförallt så tycker jag vi borde sluta använda kol och olja för att det ger farliga lokala utsläpp NU + att vi oftast handlar kol och olja från skurkstater. Det är ett problem idag som borde lösas asap.

  Jag känner mig inte särskilt träffad av det du skriver. Det är enkelt att förenkla en motpart (inte menat som kritik, alla gör väl det mer eller mindre?), men då göder vi polarisering. Att bjuda in Kasselstrand är ett sätt att försöka minska polarisering. Om vi förstår varandra, eller åtminstone försöker så tror jag det blir bättre. Det du kallar PK är mycket mångfacetterat och har massor med olika drivkrafter och motsättningar. Likaså är det väl med ”Sverigevännerna”. Det är bara dumt att klumpa ihop grupper på det viset. Där kan vi alla bli bättre.

 13. vi är apor. det är bara sossarna som kunnat hantera detta på ett inte jättedåligt sätt.

 14. Annie lööf om hon skulle få verklig makt kommer att få svårt att implementera Atlas Shrugged ideer i verkliga världen.

 15. När man lyssnar på Kristoffer så förstår jag varför invandrare inte har nån respekt för Sverige och svenskar.
  När vuxna män kan komma hit och kallar sig för barn, och t ex att migrationsverket håller med och godkänner att de verkligen är ”barn” så kommer detta ge intrycket att t om svenska myndigheter är redo att sälja ut Sverige. Wow helt galet

  1. Sen så måste jag säga att jag gillar Tobbos förslag. Det hade varit en bra lösning att de som är positiva till invandring kan bo i ett eget ”land”, och andra kan bo i en annan region med bara etniska svenskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *